Kredit

Hipoteka za strane državljane u Turskoj bila je vrlo popularna procedura prije 5 godina. Najmanje tri banke davale su novac novoindutiranim vlasnicima imovine, a kamatna stopa bila je izuzetno atraktivna i kretala se u rasponu između 6,9% i 7,8% godišnje.

Imajući pola iznosa za kupnju stana iz vaših snova pri ruci, lako biste mogli dobiti zajam podnošenjem minimalnog broja dokumenata. Većina klijenata zajma bili su građani Rusije i drugih zemalja ZND.

Od kraja 2014. godine, financijske krize pogodile su svijet, pogodivši ljude koji su promijenili valutu u eure / dolare kako bi otplatili zajam. Nakon toga uslijedio je značajan pad turske lire, a izdavanje kredita strancima obustavljeno je, a u nekim bankama potpuno prekinuto.

Neke su banke ponovo počele izdavati kredite stanovnicima ZND-a. Ali razina kamate već je prilično visoka i sa izuzetkom jedne banke sve se izdaje u turskoj liri.

Nažalost, mnoge naše kolege i dalje privlače potencijalne kupce sa starim kamatnim stopama i savjetuju da odaberu hipotekarno kreditiranje kao uspješnu opciju plaćanja za kupovinu nekretnina. Dom u Turskoj pruža klijentima samo 100% tačne podatke vodećih banaka u Turskoj.

Registracija hipoteke

Dokumenti koji su vam potrebni za kredit:

  • validan pasoš;
  • potvrda o zaposlenju;
  • bilans prihoda u bilo kojem obliku za posljednjih 3-6 mjeseci.

Kako funkcioniše proces hipoteke? Nakon odabira željene nekretnine, Banci podnosite zahtjev i sve navedene dokumente. Nezavisna komisija za evaluaciju doći će što je prije moguće. Period obrade aplikacije je od 3 dana do 2 sedmice. Iznos koji biste trebali imati je najmanje 50% vrijednosti nekretnine. Takođe ne zaboravite da imovina pripada Banci dok joj se ne otplati sav dug.

Kompanija Dom u Turskoj pratit će vas u svim fazama registracije hipoteke, ali zbog visokih kamata, preporučujemo uzimanje kredita za manji iznos ako vam je proračun malo manji od željenog stana ili ga nije moguće kupiti u ratama .

Formula za izračunavanje kredita

Za svakog kupca nekretnina u Turskoj, glavno pitanje prilikom pribavljanja hipoteke bit će iznos preplaćenog iznosa iz deklarirane vrijednosti. Banke nude da izračunaju ovaj iznos pomoću kreditnog kalkulatora ili da se direktno obrate organizaciji.

Iznos kredita ukupni su troškovi koje će klijent imati nakon primanja kredita. To može uključivati glavni traženi iznos, kamatnu stopu za korištenje primljenih sredstava, osiguranje i dodatne provizije.

Da lakše razumijete nudimo sljedeću jednostavnu šemu, gdje početna uplata iznosi 50% vrijednosti imovine naznačene na web stranici, pri izračunavanju plaćanja za 60 mjeseci 13,8% godišnje u eurima ili 29% godišnje u turskoj liri.

U svim zemljama svijeta danas su banke glavni nosioci valute i raznih sredstava. Sistem je sljedeći: ako ljudi nemaju dovoljno novca za željenu kupovinu, moći će je kupiti kreditom.

Banke u Turskoj pouzdane su i visoko efikasne organizacije koje pružaju čitav spektar usluga u skladu s evropskim standardima.

Stoga, ako kupac nekretnina mora tražiti hipoteku za drugu prodaju ili ako građevinska firma nema beskamatni plan otplate, naša agencija Dom u Turskoj spremna je uložiti sve kako bi dobivanje hipotekarnog kredita bilo što lakše i što ugodnije za podnositelja prijave.

Nana Karavelić

Generalni menadžer

Bosanski, Turski, Engleski

Imate li još pitanja o registraciji hipoteke?

Dobijte odgovor od našeg menadžera!