Kupovna procedura

Home Servis Kupovna procedura

Kako mogu doći u Tursku na 3-4 dana i otići kao vlasnik novog doma? Na prvi pogled to se čini nemogućim.

Dopustite da Vam objasnimo jedan po jedan postupak posjedovanja nekretnina za strance i uvjerit ćete se da je kupovina dobrog stana ili kuće u Turskoj za nekoliko dana s nama jednostavna i sigurna!

Izbor nekretnine

Kako odabrati najbolju nekretninu u inostranstvu? To je gotovo nemoguće učiniti iz daljine. Ovdje je najbolje odabrati nekretninu: dođite u Alanju i iskoristite inspekcijsko putovanje kompanije Dom u Turskoj.

Na aerodromu će vas dočekati menadžer koji govori Vaš jezik i pokazati Vam unaprijed pripremljene objekte koji su Vam se svidjeli i alternativne opcije koje odgovaraju Vašim individualnim potrebama.

Tokom procesa kupcu objašnjavamo i pokazujemo, bez žurbe, sve prednosti i karakteristike, da izabere stan ili kuću svojih snova.

Dogovor o uvjetima i potpisivanje ugovora o kupoprodaji

Sutradan nakon razgledanja nekretnine, možete razgovarati o svim uvjetima kupovine i potpisati kupoprodajni ugovor.

Službeni dokument napisan je na bosanskom/srpskom/hrvatskom i turskom jeziku. Mora sadržavati potpune i tačne podatke o prodavcu, kupcu, detaljan plan plaćanja (gotovina, na rate ili kredit), prava i obaveze, rokove ulaganja u izgradnju.

Također se određuje nameštaj, bijela tehnika, zajednički objekti (infrastruktura) kompleksa, kazne za obje strane u slučaju kršenja ugovornih odredbi i drugih zakonskih pravila.

Aplikacija za TAPU (vlasnički list)

Kada se izvrši potpuna uplata za imovinu, menadžer Doma u Turskoj podnosi zahtjev za registraciju TAPU (uvjerenje o vlasništvu) na ime novog vlasnika državnom katastarskom uredu. U pravilu to traje jednu do dvije sedmice  od podnošenja službene prijave do izdavanja glavnog dokumenta vlasnika u Turskoj.

Odmah nakon primitka TAPU-a, pojedinačna brojila električne energije i vode registruju se na vaše ime, a to ne traje duže od 2-3 sata.

Zahtjev za TAPU u slučaju kredita

Ako Vam treba kredit, potrebno vam je 7-10 radnih dana, jer razdoblje od podnošenja zahtjeva za kredit iznosi 4-5 dana (ponekad i malo duže). Tek tada možete podnijeti zahtjev za registraciju TAPU-a (na kojem će pisati da je pod dugom dok kredit ne bude otplaćen).

Menadžeri naše kompanije rade sa Vama u svim fazama posla, prikupljaju potrebne dokumente i trude se da Vi uživate u kupovini od trenutka kada odaberete objekt i potpišete ugovor.

Menadžeri naše kompanije rade sa Vama u svim fazama posla, prikupljaju potrebne dokumente i trude se da Vi uživate u kupovini od trenutka kada odaberete objekat i potpišete ugovor.

Nana Karavelić

Generalni menadžer

Bosanski, Turski, Engleski

Imate li pitanja o procesu kupovine?

Dobijte odgovor od našeg menadžera!

Темная версия