Boravišna dozvola i tursko državljanstvo

Home Servis Boravišna dozvola i tursko državljanstvo

Sada ste potpuni vlasnik nekretnine u Turskoj i imate priliku za opuštanje u svom novom domu uz more cijelog ljeta ili zime u toploj i ugodnoj klimi. Ili ste se možda odlučili preseliti?

U ovom slučaju će vam kompanija Dom u Turskoj pomoći u dobijanju dozvole boravka i državljanstva.

Šta je IKAMET?

IKAMET — plastična kartica koja potvrđuje dozvolu boravka u Turskoj. Ikamet se može izdati na period od 12 mjeseci do 2 godine. Registracija Ikameta omogućava vlasnicima kuća pravo da uđu i napuste zemlju bez ograničenja.

U 2015. godini promijenjen je postupak dobivanja dozvole boravka: oni koji žele ostati u Turskoj moraju podnijeti zahtjev u elektroničkom obliku na web stranici e-ikamet.goc.gov.tr. Na glavnoj stranici internetskog resursa predstavljene su dvije vrste zahtjeva za vizu: početna prijava za one koji dokumente podnesu prvi put i proširenje postojeće vize.

Dokumenti koji se moraju priložiti uz aplikaciju na IKAMET-u

  1. TAPU je potvrda o vlasništvu nad imovinom ili ovjereni dugoročni ugovor o zakupu.
  2. Medicinsko osiguranje turske osiguravajuće kuće, koje se izdaje na najmanje 1 godinu.

Period prijema Ikamet-a je oko 2-3 mjeseca od trenutka podnošenja prijave. O spremnosti plastične kartice bit ćete obaviješteni SMS porukom sa informacijama i barkodom ID-broja koji vam je poslan. U toku dva dana bit će dostavljen preporučenom poštom do najbliže PTT pošte, gdje se pruža usluga praćenja pošiljki.

U zadnje vrijeme putovanje u različite zemlje postalo je uobičajeno za mnoge ljude na našoj planeti, što uvelike olakšava bezvizni režim između zemalja. Čovjekova želja da istraži svijet u svim njegovim dijelovima, ostvari sebe u karijeri, poslu, upozna s drugim kulturama, kreativnošću, komunicira i opušta se podstiče ga da traži alternativna mjesta, načine i mogućnosti.

Turska je jedinstvena zemlja u kojoj se identitet stoljetne kulture skladno kombinira sa svim prednostima modernog načina života. Danas u ovoj zemlji možete dobiti dozvolu boravka za ulaganje u nekretnine.

Novi stanovnici imat će sve prednosti zemlje: ljepotu prirode, jedinstvenu lokaciju, klimu, ekonomsku stabilnost i brojne izglede za profesionalni rast i život uz more.

Nana Karavelić

Generalni menadžer

Bosanski, Turski, Engleski

Imate li još pitanja o dobijanju dozvole boravka ili turskog državljanstva?

Dobijte odgovor od našeg menadžera!

Темная версия