Iznajmljivanja

Home Servis Iznajmljivanja

Kako pronaći odgovarajući apartman za iznajmljivanje u Turskoj?  Ovo je jedno od glavnih pitanja za sve one koji se odluče doći u Tursku u samostalnom aranžmanu

Posljednjih godina tržište iznajmljivanja nekretnina u Turskoj u stalnom je porastu, i spremno je odgovoriti na sve potrebe stranih državljana. Izdaju se razne vrste apartmani i luksuznih vila.

Menadžeri kompanije Dom u Turskoj ne samo da će Vam pomoći da pronađete odgovarajuće stanove, već će Vas upoznati sa svim pitanjima vezanim za iznajmljivanje nekretnina u Turskoj. Saradnja sa nama uklanja sve moguće nedoumice i rizike. Provjeravamo da li objekat ima sve potrebne dokumente i nadgledamo zakonitost transakcije.

Iznajmljivanje stana u Turskoj omogućava Vam uklanjanje velikog broja ograničenja koja postoje tokom boravka u hotelu.

Ne morate rezervisati smještaj za svakog člana porodice pojedinačno, možete iznajmiti stan sa nekoliko soba za ugodan boravak za sve članove vaše porodice.

Većina apartmana nalazi se u modernim i udobnim stambenim kompleksima sa razvijenom infrastrukturom koji mogu parirati hotelima.

Najam može biti na bilo koji vremenski period: sedmicu, mjesec, godinu ili na duži period.

U sezoni je vrlo teško pronaći raspolozive apartmane, ali dobre apartmane možemo unaprijed rezervirati za Vas. To će Vam pomoći ne samo da uštedite novac, već i razmotriti najuspješnije opcije na tržištu stanova za iznajmljivanje.

Uslovi iznajmljivanja

Dom u Turskoj dobro poznaje sve procedure postupka iznajmljivanja. Kompanija ima čitav odjel koji se je zadužen samo za ovu oblast

Bez obzira na vremensko razdoblje iznajmljivanja nekretnine, sa vlasnikom potpisujete ugovor o najmu.

Ugovorom se strana koja izdaje stan obavezuje da onome ko iznajmljuje stan osigurava funkcionalan stan u privremenom posjedu za određenu naknadu, a stanar pristane platiti iznos naveden u ugovoru.

Ugovor o zakupu sadrži sljedeće podatke:

 1. Podaci iz pasoša stanodavca i stanara
 2. Tačna adresa iznajmljenih stanova
 3. Broj osoba koji ce boraviti u stanu
 4. Uslovi plaćanja
 5. Rok zakupa i uslovi za prijevremeni raskid ugovora
 6. Stanje stana u trenutku isporuke sa aneksom ugovora o popisu imovine

BITNO! Prema turskom zakonu, svi stanari iznajmljenog stana prijavljeni su na adresi stana u Odjelu za civilno stanje i državljanstvo Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj postupak je besplatan i obično traje najviše 10 minuta. U Turskoj stanove mogu iznajmiti samo oni koji imaju odgovarajuću dozvolu.

Cijene nekretnina zavise od sezone u Turskoj. Također treba imati na umu da su računi za komunalne usluge isključeni u cijenu stana navedenu na web stranici. To su obično usluge vodosnabdijevanja, struje, plina i ponekad mjesečno održavanje kompleksa. Plaćanje ostatka usluga utvrđuje se u svakom slučaju pojedinačno i utvrđuje se u ugovoru.

Postupak iznajmljivanja putem kompanije Dom u Turskoj

Sa klijentom radimo isključivo prema ugovoru, koji garantuje odgovoran pristup i ispunjavanje svih obaveza prema klijentu:

 1. Kontaktiramo Vas kako bismo pojasnili sve detalje za odabir apartmana.
 2. Šaljemo ugovor o saradnji
 3. Nudimo Vam najbolje nekretnine iz vlastite baze podataka i na njih prilažemo sve informacije o stanovanju. Ako je potrebno, možemo poslati video zapis o nekretnini
 4. Nakon odabira objekta, plaćate dogovoreni polog, a mi rezervišemo apartman za odabrane datume.
 5. Po dolasku u Tursku dočekat ćemo Vas na aerodromu i pratiti do objekta po Vašem izboru
 6. Potpisujemo ugovor o zakupu

Stručnjaci kompanije Dom u Turskoj uvijek su spremni pronaći stan za iznajmljivanje za bilo koji period uzimajući u obzir sve Vaše želje.

Uvjeti iznajmljivanja nekretnina

Iznajmljivanje stanova na period od 2 sedmice do 6 mjeseci u Turskoj smatra se kratkoročnim. Smještaj se često iznajmljuje na period od 1-2 sedmice za odmor na mediteranskoj obali. U Turskoj praktično ne postoji dnevno izdavanje stanova. Za iznajmljivanje kuće na kratko vrijeme bit će Vam dovoljan samo pasoš.

Za dugoročno iznajmljivanje nekretnine biće Vam potreban:

 • pasoš,
 • lična karta,
 • neki vlasnici traže garanciju od turskog državljanina ili boravišnu dozvolu.

Kopija pasoša mora biti prevedena na turski jezik od strane ovlaštenog prevodioca i ovjerena od turskog javnog notara.

Na osnovu ugovora o dugoročnom iznajmljivanju možete dobiti tursku dozvolu boravka (ikamet).

Dom u Turskoj ima trajne ugovore o ekskluzivnim uvjetima izdavanja u Alanji. Odabrat ćemo najbolje opcije uzimajući u obzir sve vaše želje i u okviru vašeg budžeta. Možete računati na nas da ćemo Vam pomoći organizirati sva vaše iznajmljivanja na mediteranskoj obali

Nana Karavelić

Generalni menadžer

Bosanski, Turski, Engleski

Imate li još neka pitanja o iznajmljivanju?

Dobijte odgovor od našeg menadžera!

Темная версия