Iznajmljivanja

Home Servis Iznajmljivanja

Kako pronaći odgovarajući apartman za iznajmljivanje u Turskoj?  Ovo je jedno od glavnih pitanja za sve one koji se odluče doći u Tursku u samostalnom aranžmanu

Posljednjih godina tržište iznajmljivanja nekretnina u Turskoj u stalnom je porastu, i spremno je odgovoriti na sve potrebe stranih državljana. Izdaju se razne vrste apartmani i luksuznih vila.

Menadžeri kompanije Dom u Turskoj ne samo da će Vam pomoći da pronađete odgovarajuće stanove, već će Vas upoznati sa svim pitanjima vezanim za iznajmljivanje nekretnina u Turskoj. Saradnja sa nama uklanja sve moguće nedoumice i rizike. Provjeravamo da li objekat ima sve potrebne dokumente i nadgledamo zakonitost transakcije.

Iznajmljivanje stana u Turskoj omogućava Vam uklanjanje velikog broja ograničenja koja postoje tokom boravka u hotelu.

Ne morate rezervisati smještaj za svakog člana porodice pojedinačno, možete iznajmiti stan sa nekoliko soba za ugodan boravak za sve članove vaše porodice.

Većina apartmana nalazi se u modernim i udobnim stambenim kompleksima sa razvijenom infrastrukturom koji mogu parirati hotelima.

Najam može biti na bilo koji vremenski period: sedmicu, mjesec, godinu ili na duži period.

U sezoni je vrlo teško pronaći raspolozive apartmane, ali dobre apartmane možemo unaprijed rezervirati za Vas. To će Vam pomoći ne samo da uštedite novac, već i razmotriti najuspješnije opcije na tržištu stanova za iznajmljivanje.

Uslovi iznajmljivanja

Dom u Turskoj dobro poznaje sve procedure postupka iznajmljivanja. Kompanija ima čitav odjel koji se je zadužen samo za ovu oblast

Bez obzira na vremensko razdoblje iznajmljivanja nekretnine, sa vlasnikom potpisujete ugovor o najmu.

Ugovorom se strana koja izdaje stan obavezuje da onome ko iznajmljuje stan osigurava funkcionalan stan u privremenom posjedu za određenu naknadu, a stanar pristane platiti iznos naveden u ugovoru.

Ugovor o zakupu sadrži sljedeće podatke:

 1. Podaci iz pasoša stanodavca i stanara
 2. Tačna adresa iznajmljenih stanova
 3. Broj osoba koji ce boraviti u stanu
 4. Uslovi plaćanja
 5. Rok zakupa i uslovi za prijevremeni raskid ugovora
 6. Stanje stana u trenutku isporuke sa aneksom ugovora o popisu imovine

BITNO! Prema turskom zakonu, svi stanari iznajmljenog stana prijavljeni su na adresi stana u Odjelu za civilno stanje i državljanstvo Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj postupak je besplatan i obično traje najviše 10 minuta. U Turskoj stanove mogu iznajmiti samo oni koji imaju odgovarajuću dozvolu.

Cijene nekretnina zavise od sezone u Turskoj. Također treba imati na umu da su računi za komunalne usluge isključeni u cijenu stana navedenu na web stranici. To su obično usluge vodosnabdijevanja, struje, plina i ponekad mjesečno održavanje kompleksa. Plaćanje ostatka usluga utvrđuje se u svakom slučaju pojedinačno i utvrđuje se u ugovoru.

Postupak iznajmljivanja putem kompanije Dom u Turskoj

Sa klijentom radimo isključivo prema ugovoru, koji garantuje odgovoran pristup i ispunjavanje svih obaveza prema klijentu:

 1. Kontaktiramo Vas kako bismo pojasnili sve detalje za odabir apartmana.
 2. Šaljemo ugovor o saradnji
 3. Nudimo Vam najbolje nekretnine iz vlastite baze podataka i na njih prilažemo sve informacije o stanovanju. Ako je potrebno, možemo poslati video zapis o nekretnini
 4. Nakon odabira objekta, plaćate dogovoreni polog, a mi rezervišemo apartman za odabrane datume.
 5. Po dolasku u Tursku dočekat ćemo Vas na aerodromu i pratiti do objekta po Vašem izboru
 6. Potpisujemo ugovor o zakupu

Stručnjaci kompanije Dom u Turskoj uvijek su spremni pronaći stan za iznajmljivanje za bilo koji period uzimajući u obzir sve Vaše želje.

Uvjeti iznajmljivanja nekretnina

Iznajmljivanje stanova na period od 2 sedmice do 6 mjeseci u Turskoj smatra se kratkoročnim. Smještaj se često iznajmljuje na period od 1-2 sedmice za odmor na mediteranskoj obali. U Turskoj praktično ne postoji dnevno izdavanje stanova. Za iznajmljivanje kuće na kratko vrijeme bit će Vam dovoljan samo pasoš.

Za dugoročno iznajmljivanje nekretnine biće Vam potreban:

 • pasoš,
 • lična karta,
 • neki vlasnici traže garanciju od turskog državljanina ili boravišnu dozvolu.

Kopija pasoša mora biti prevedena na turski jezik od strane ovlaštenog prevodioca i ovjerena od turskog javnog notara.

Na osnovu ugovora o dugoročnom iznajmljivanju možete dobiti tursku dozvolu boravka (ikamet).

Dom u Turskoj ima trajne ugovore o ekskluzivnim uvjetima izdavanja u Alanji. Odabrat ćemo najbolje opcije uzimajući u obzir sve vaše želje i u okviru vašeg budžeta. Možete računati na nas da ćemo Vam pomoći organizirati sva vaše iznajmljivanja na mediteranskoj obali

Nana Karavelić

Menadžer za Balkan

Bosanski, Turski, Engleski

Imate li još neka pitanja o iznajmljivanju?

Dobijte odgovor od našeg menadžera!