Gastronomski događaji u Istanbulu ovog mjeseca

Gastronomski događaji u Istanbulu ovog mjeseca фото

Ako živite ili ste u posjeti Istanbulu, ovo je poseban mjesec za vas, jer će neki od najiščekivanijih sajmova kuhanja doći u grad, uz brojne događaje povezane s hranom koji će se događati u narednim tjednima, pružajući mnogima ukus doma.

Od četvrtka, 14. novembra, do subote, 16. novembra, Sirha Istanbul je kulinarski sajam usmjeren prema profesionalcima u industriji hrane i pića. Gostima se savjetuje da se u Istanbulskom kongresnom centru u Harbiyeu ponesu posjetnicu koja će pokazati njihovu povezanost sa gastronomskim svijetom kako bi sudjelovali na ovom ekskluzivnom sajmu hrane. Ako ste jedan od sretnika koji će biti ovdje, onda znajte da sajam također ugošćuje nacionalni izbor za turske kuhare koji sudjeluju u Bocuse D'or, a održat će se i Specijalno prvenstvo asocijacija za kafu koje uključuje kategorije kao što je latte art. Ove godine, jedan od najvažnijih događaja biće i posebno označeno područje na kojem će se predstaviti majstori peciva.

Za one koji žele proslaviti američki Dan zahvalnosti u stilu, Pop-Up Dinners Istanbul bit će domaćin posebne specijalne gurmanske večere uvečer u četvrtak, 23. novembra. Pop-Up Dinners Istanbul je popularna serija večere koju vodi bivša ugostiteljica i singapursko-nizozemska iseljenica Kay iz njenog doma u Cihangiru. Svaka od Kejinih jedinstvenih gurmanskih večera usredotočena je na temu, a iako se izbornik za večeru može malo odvojiti od tradicionalnog jela Dana zahvalnosti, bit će vam zagarantirana gurmanska gozba na kojoj će vam biti zahvalni. Obrok će sadržavati raviole od kozice, dimljeni kozji sir i salatu od repe od jela kao predjelo s pečenom piletinom od kardizola, pečenom kardamomom za glavnu ponudu uz salatu od brokule Ceasar, pita od bundeve i sladoled od cimeta za desert.

Le Cordon Bleu ugostit će besplatnu emisiju kuhanja na otvorenom i predavanja kuhara Ericha Ruppena i Paula Mateyja, koji će za sudionike pripremati filete janjetine i začinjenu tortu od dacquoise s dekorima, nudeći im priliku da nauče više na tečajevima kuhanja koji se nude. Pohađanje ovog događaja je besplatno, ali potrebna je prethodna prijava.

Peta međunarodna konferencija o gastronomiji Gastromasa održat će se u Kongresnom centru Haliç u subotu, 30. novembra, od 9:00 do 19:30. Usredotočen na temu "Inspiracija", ovaj godišnji događaj privlači poznate kuhare iz cijelog svijeta koji će polaznicima održavati seminare, radionice i kuharske demonstracije.

 

Čitav tekst na engleskom možete pročitati na https://www.dailysabah.com/expat-corner/