Povećava se broj stranaca koji se prijavljuje za Tursko državljanstvo

Povećava se broj stranaca koji se prijavljuje za Tursko državljanstvo фото

Turska je primila preko 250 prijava za državljanstvo putem ulaganja od skoro 100 miliona dolara od kraja 2018. godine, kaže šef firme za posredovanje.

Očekuje se da će aplikacije za državljanstvo Turskoj procvetati 2019. godine kada će zemlja ublažiti svoje uslove u septembru, rekao je Akin Atalay, izvršni direktor VIPTurkishPass, agenciji Anadolu.

Značajna količina stranaca koji dolaze u Tursku nastoji da iskoristi pravo na državljanstvo kupujući kuće, rekao je on.

Očekuje se da će stambeni sektor, koji je u 2017. godini ostvario prihod od 4,8 milijardi dolara od stranaca, prodati kuće strancima u vrijednosti od 10 milijardi dolara od kraja 2018. godine, naglasio je on.

Atalay je rekao da ljudi iz arapskih zemalja, Irana i turskih republika pokazuju najveći interes za kupovinu nekretnina u Turskoj, i naglasili da postoji i velika potražnja iz evropskih zemalja, "suprotno popularnom uvjerenju".

"Deset hiljada Britanaca, Nemaca i Rusa ima kuće u Turskoj. Većina njih odlučuje da ima dvojno državljanstvo kada vide socijalne prilike u Turskoj", naglasio je Atalaj.

On je takođe rekao da su stranci uglavnom zainteresovani za Istanbul, mediteranski grad Antalya i industrijski grad Bursa.

 

Tekst preuzet i preveden sa  Yeni Safak

⇠ Prethodno Sljedeći ⇢