Motto by Hilton otvara prvi hotel u Istanbulu

Motto by Hilton otvara prvi hotel u Istanbulu фото

Sa nedavnim porastom turističkog sektora u Turskoj, strani hotelski lanci su još jednom skrenuli pažnju na zemlju.

Multinacionalna kompanija Hilton ima u Turskoj 63 hotela, pod pet različitih brendova, uključujući DoubleTree, Garden Inn, Hampton, Conrad i Hilton. Nakon što je nedavno potpisao ugovor za Curio, lanac hotela je također dao zeleno svjetlo za Motto, njegov sedmi brend. Moto će biti otvoren u Istanbulu, istovremeno sa gradovima koji imaju veliki turistički promet kao što su London, Vašington i Dablin.

Viši direktor za investicije za Hilton Turska Tuğrul Temel je rekao da će novi brend biti smješten u gradskim centrima.

"Pronalaženje zemljišta u gradskim centrima širom svijeta postalo je veoma teško. Stoga smo željeli razviti rješenje i implementirati moto marke Hilton", rekao je on.

Objašnjavajući da će Motto imati 100 soba od 14 kvadratnih metara, Temel je dodao: "Sobe su ergonomski korištene sa pametnim dizajnom. Ove međusobno povezane i zajedničke prostorije također privlače gužve."

On je naglasio da će se na Motto-u pratiti politika konkurentnosti. On je dodao da će brend biti otvoren istovremeno u nekim od vodećih svjetskih turističkih gradova, uključujući Istanbul, koji ima veoma važno mjesto za brend.

On je dalje objasnio da će prvi hotel brenda biti otvoren u Karaköyju, koji će početi s radom 2021. godine, pod uvjetom da započne izgradnja ove godine.

Najavljujući da je Hilton otvorio 63 hotela u Turskoj i potpisao ugovor za 25 koji su još u izgradnji, Temel je rekao da trenutno posluju u zemlji sa pet brendova, uključujući 13 Hiltons, 17 DoubleTrees, 19 Garden Inns, 13 Hampton i jedan Conrad.

"Nedavno smo potpisali za naš brend Curio. Otvorićemo tri hotela, dva u Istanbulu i jedan u Bodrumu", nastavio je. "Otvorili smo prvi Curio u Sultanahmetu ove godine, dostižući ukupno šest brendova. Naš sedmi brend će biti moto. Imamo i brend pod nazivom Canopy i on se nalazi na tržištu kao Hilton i iznad. za naše planove da donesemo ovaj brend u Istanbul. "

Navodeći da nemaju na umu broj za Motto, Temel je napomenuo da planiraju otvaranje hotela na turističkim područjima u Istanbulu, kao što su Taksim, Nişantaşı, Kadıköy i Sultanahmet. "Investicioni i operativni troškovi mota su mnogo pristupačniji", rekao je on. "Kao snažna alternativa za investitore koji žele da učestvuju u gradskim centrima, Motto pruža veliku efikasnost u malim oblastima sa svojim ergonomski dizajniranim i zajedničkim prostorijama. Pošto se sobe efikasno koriste, profitabilnost je visoka, a konkurentne cene takođe nude moćna alternativa za turiste. "

 

Orginalni tekst na engleskom možete pročitati na dailysabah.com/tourism